Ascendent in Capricorn

Persoanele care au ascendentul in Capricorn iau toate lucrurile in serios. Chiar si atunci cand spun o gluma chipul lor ramane impasibil. Sunt nemaipomeniti in a spune bancuri la care trebuie sa nu-i tradeze fata. Daca ar fi sa descriem acesti nativi printr-un singur cuvant, acela ar fi competenta. Sunt foarte constienti de imaginea pe care si-o proiecteaza in exterior, incepand de la hainele cu care sunt imbracati si pana la expresia faciala. Ei cred ca daca par ca ar avea succes, atunci chiar vor avea succes… si in general reusesc sa faca si acest lucru.

Responsabili inca din ziua in care au fost capabili sa-si stranga jucariile cu care s-au jucat, nativii cu ascendentul in Capricorn sunt persoanele pe care ai vrea sa le ai langa tine atunci cand ai nevoie de cineva responsabil, de cineva pe care sa te bazezi. Totusi, in spatele aparentei de calm pe care o afiseaza, au ceva dubii in ceea ce-i priveste. Deseori isi fac griji pentru viitor si se intreaba daca fac, cu adevarat, tot ceea ce le sta in putere.

Desi par ca si-au obtinut succesul usor, peste noapte, acesti nativi, cu ascendentul in Capricorn, de fapt, au muncit din greu pentru a ajunge acolo unde sunt. Isi vor refuza orice placere si se vor concentra asupra telului, indiferent de ceea ce trebuie sa faca pentru asta. Singurele indulgente pe care si le vor permite vor fi hainele pe care trebuie sa si le permita si alte simboluri ale statutului social, care ii fac sa para ceea ce vor ei sa se creada despre ei. Toate succesele lor sunt de fapt rezultatul muncii depuse si a eforturilor concrete.

Nativii care au ascendentul in Capricorn se identifica cu lumea materiala, asa ca petrec mult timp gospodarindu-si bunurile. Le plac formalitatile din viata, deoarece acestea adauga structura interactiunilor sociale. Ar putea alege sa stea in preajma acelor persoane care ii pun intr-o lumina buna si ii fac sa arate bine, si fac asta chiar fara sa isi dea seama. Este posibil sa fi avut o copilarie plina de restrictii sau o nastere dificila. Acestor nativi ar putea sa le displaca anumite aspecte legate de infatisarea sau personalitatea lor, si ar putea manifesta comportamente ciudate atunci cand trebuie sa proceseze cum se simt in legatura cu aceste aspecte. In sinea lor sunt nesiguri si inspaimantati, iar din aceasta cauza ar putea sa se arunce cu capul inainte in comportamente autodistructive, pentru a contracara aceste sentimente. De cele mai multe ori, acesti nativi vor afisa o mina vesela, incercand astfel sa compenseze pentru neincrederea si dubiile pe care le simt in sinea lor.  Nu vor ezita sa isi asume responsabilitati sau sa infrunte dificultati. Succesul este foarte important pentru cei nascuti sub acest ascendent, fie ca este vorba de succesul in cariera, mariaj, viata personala sau statut social. In casnicie, au nevoie de un partener/ a care sa ii protejeze din punct de vedere emotional. Atunci cand isi cauta un partener, atractia lor incepe de la prima impresie.

Acesti nativi, cu ascedentul in Capricorn, trec ca fiind persoane pragmatice, cumpatate,  rezervate si conservatoare. Sanatatea lor poate fi destul de subreda in copilarie, insa ca adulti devin mai robusti. Cand sunt tineti pot fi timizi, rusinosi si sensibili. Insa determinarea interioara care-i impinge spre succes ii va ajuta sa-si invinga aceste slabiciuni. Pozitia ocupata si banii sunt aspecte foarte importante pentru acesti nativi, asa ca si le vor planifica in consecinta. De obicei trebuie sa treaca in viata lor prin incercari legate de umilinta si  mandrie.

Persoanele care au ascendentul in Capricorn devin mai intelepte odata cu trecerea anilor. Atunci cand sunt copii nu incalca regulile si sunt ascultatori. Chiar daca ar putea parea a fi stoici si plictisitori… nu sunt! Acesti nativi se pot distra la fel de bine ca oricare alta persoana, numai ca ei sunt un pic mai rationali in ceea ce priveste acest aspect.
 

Horoscop 2019 Capricorn

Profilul zodiei Capricorn

Compatibilitati Capricorn

Free and fun