Zodiac Tibetan

Astrologia Tibetana combina Karma Budista cu astrologia chinezeasca. Karma se bazeaza pe teoria conform careia actiunile dumneavoastra trecute va vor determina destinul, dar si ce se va intampla cu sufletul vostru dupa moarte.

Astrologii din Tibet sunt de fapt calugari Budisti, numiti Lama.  Astrologia tibetana este foarte strans legata de calendarul tibetan lunar, mergand practic mana in mana. Anii lunari Tibetani sunt guvernati de 12 semne  (cate un semn pentru fiecare an scurs) si de cate unul dintre cele 5 elemente (Foc, Apa, Aer, Metal, Lemn), fiecare element repetandu-se pentru doi ani consecutivi. Cele 12 animale care corespund anilor lunari tibetani sunt: Sobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Porc, Pasare (Phoenix), Cal, Oaie, Caine si Maimuta.
Iata ce simbolizeaza fiecare dintre cele 5 elemente:

Focul simbolizeaza bucuria de a trai, nerabdarea, ambitia si idealismul.
Lemnul simbolizeaza vitalitatea, puterea creativa si armonia.
Metalul sugereaza un caracter dur, aspru, care poate fi strict si care ades este impartit intre cele doua lumi: cea a placerilor materiale si cea a moralitatii.
Apa simbolizeaza odihna, calmul, ascultarea, rabdarea, intuitia si timiditatea.
Pamantul simbolizeaza  intelepciune, prudenta si gust pentru lucrurile materiale.

Pentru a va putea citi caracterizarea in zodiacul Tibetan, trebuie sa cautati in tabel anul nasterii dumneavoastra si sa aflati astfel care este semnul dumneavoastra. De asemenea trebuie sa cititi si ce simbolizeaza elementul corespunzator anului in care v-ati nascut, respectiv al semnului dumneavoastra.

Zodii Zodiac Tibetan

Free and fun