Zodiacul din Dendra

Cunostintele civilizatiei egiptene au constituit baza pentru aproape toate religiile si filozofiile care exista astazi. Mostenirea lasata de egiptenii antici, care au studiat aproape toate domeniile stiintei si culturii, este inestimabila. Printre elementele acestei mosteniri se numara si astrologia egipteana, care este o metoda de auto- cunoastere bazata pe pozitia astrelor pe cer in momentul nasterii unei persoane.

Inteleptii egipteni erau deosebit de priceputi in a marca timpul, erau foarte buni observatori si stiau totul despre miscarea de rotatie a Pamantului, cu mult timp inainte ca astronomii europeni sa poata explica fenomenul. Foarte ascultatori in fata semnelor trimise de Ceruri, care erau reprezentate de imagini si mesaje venite de la zeii lor, inzestrati cu arta interpretarii pozitiei astrelor si a prezicerii sortii, egiptenii antici au fost probabil primii astrologi care au existat pe Pamant.

Egiptenii considerau astrologia ca fiind cea mai importanta stiinta din viata lor si atat de vitala incat nici macar nu ieseau din casa inainte de a consulta predictiile zeilor pentru semnul lor astrologic. Ei considerau ca cei care s-au nascut intr-o zi nefasta vor avea o viata dificila si ca nu se putea face nimic pentru a schimba ceea ce era scris in stele.

In Dendera se afla cea mai veche reprezentare a zodiacului, pictata pe peretii Templului lui Hathor. Desi acest templu a fost construit in anul 600 I.C., aceasta reprezentatie  a fost datata ca fiind realizata inainte de prima dinastie egipteana, adica aproximativ in anul 3100 I.C., deci cu mult inaintea civilizatiei Sumeriene din Mesopotamia.

Zodiacul din  Dendra este diferit de zodiacul egiptean traditional, avand in vedere ca deja a fost adaptat la sistemul grecesc de semne planetare, reprezentat de forme de oameni si animale. Nu toate aspectele se potrivesc cu stadardul Babilonian, insa aceste contradictii apar si in astrologia traditionala.

Astrologii egipteni foloseau in previziunile lor un calendar, care se crede ca a fost facut de inteleptul Imhotep in anul 2769 inainte de Christos. In acest calendar, anul egiptean incepea atunci cand steaua Sirius aparea la orizontul lui Memphis, ceea ce corespundea datei de 16 Iulie. Pornind de la calendarul lui Imhotep, astrologii egipteni au divizat anul in 12 semne zodiacale, coresponzand celor 12 luni ale anului.

In astrologia egipteana, fiecare semn este reprezentat de un Zeu, fiecare dintre aceste zeitati guvernand o anumita perioada si reprezentand vibratii caracteristice pentru persoanele care sunt nascute in acel interval. Considerat ca fiind cel mai interesant zodiac din toate timpurile, zodiacul egiptean este folosit si in zilele noastre ca un instrument de auto- cunoastere.

Haideti sa vedem care sunt cele 12 semne si sa aflam care este soarta dictata de zeitatile care le guverneaza:

Calculul zodiei pentru Zodiacul din Dendra in functie de data si ora nasterii.

Zodii Zodiacul din Dendra

Free and fun